23 Mayıs 2013 Perşembe

Yalıkavak

 BODRUM - YALIKAVAK HAKKINDA
Yalıkavak Bodrum Yarımadası'nın kuzey-batısında yer alan şirin bir yerleşim bölgemizdir. Bodrum'a 18 km uzaklıkta Yalıkavak kıyıları yelken ve tüm su sporlarına yatkın bir bölgededir.
Yalıkavak Resimleri - Öne Çıkan Fotoğraflar
Bu Yalıkavak fotoğrafı TripAdvisor'ın izniyle kullanılmıştır

    Kapladığı alan 33200 km2 olan Yalıkavak Yarımadasının üç tarafı denizlerle çevrilidir. Kuzeyde Mandalya Körfezi, batıda ve güneybatıda Ege Denizi, doğuda Gündoğan ve Dağbelen, güney batıda Gümüşlük, Dereköy, Karakaya ve Yakaköy ile çevrilidir. Yalıkavak Beldesinin sınırları içerisinde bulunan Dağbelen köyü mücavir alan olarak kabul edilmiştir. Topraklarının yaklaşık % 50'si tarım arazisi olan Yalıkavak'ta narenciye, sebze ve zeytin yetiştirilmektedir.

  Bodrum'un sembolü olan yel değirmenleri en çok burada görülür. Yel değirmenlerinden bir tanesi kıyıdadır ve dilerseniz çalışırken görme şansınız da vardır. Bu bölgedeki Tilkicik, Paşa ve Ağaçbaşı koyları güzel ve büyük plajlara sahiptir. Sabah erken saatlerde Arka Küdür koyuna yapılacak bir yürüyüş ve orada yüzmek çok keyifli bir alternatif olabilir. Koya Küdür camisinden sola dönerek Fok yolundan ulaşabilirsiniz.

  Sabah yürüyüşleri için Yalıkavak'tan 2km. uzaktaki Sandima köyüne de gidebilirsiniz. Köy, eski taş evleriyle terkedilmiş izlenimi verir fakat çok panaromik bir manzaraya sahiptir. Eğer bir otelde kalıyorsanız rıhtımı kaplayan restaurantlarda kahvaltı edebilirsiniz. Sabah serinliğinde köy yapımı reçellerden oluşan mükellef bir kahvaltı yapmanız mümkündür. Yalıkavaktayken görülmesi gereken bir diğer yer de Bodrum'un Tibet'i olarak da adlandırılan Geriş Köyüdür. Ali'nin kahve evinde oturun ve bir kez de bu noktadan günbatımının tadını çıkarın. Daha sonra da rıhtımdaki Hasan'ın yerindeki mükemmel mezeleri yemeye gidin.

Yalıkavak'ta bir çok içme suyu kaynağı bulunur fakat adının aksine bölgede kavak ağacından çok meşe ağacı vardır. Yalıkavak pazarı perşembeleri olur ve Denizli üretimi elbiseleri ile ünlüdür.

    Doğal güzellikleri ile yabancı bayraklı yatların uğrak yeri olmuştur. Temiz denizi ile doğanın bütünleştiği nadir köşelerimizden biridir. Yalıkavak Akdeniz foku Monacus Monacus'a ev sahipliği yapmaktadır.

    Ege'nin Akdeniz ile buluştuğu bu eşsiz bölgede yer alan Yalıkavak, olağanüstü plajları, doğası, otantik köyleri, tarihsel mirası, güzel mimarisi ve dünya standartlarındaki marinası ile her geçen gün turizm için daha önemli bir merkez olmaktadır.

Yalıkavak Bodrum kentine karşılık oldukça popüler bir alternatiftir. Bodrum yarımadasındaki pek çok yerleşim yeri gibi eskiden burası da küçük bir balıkçı iskelesiydi ve hala o günlerden kalma sessizlik ve sakinliğini korudu. Gelişerek devam eden balıkçılık endüstrisi de günümüzde büyüyen turizm sektörü tarafından desteklenmektedir. 

Limanda en iyi restaurant ve barları bulabilirken merkezden kısa bir mesafede de öğle yemeği için kebap, pide, sulu yemek gibi gerçek Türk yemekleri servis eden yerel restoranlar bulmanız mümkündür. Her hafta Perşembe günleri Yalıkavak taze meyve, sebze ve giyecek eşyalar satın alabileceğiniz büyük bir pazara ev sahipliği yapmaktadır. İstediğinizde plaja gidip dinlendirici bir ara verebilir ya da koyda yüzebilirsiniz. 

Dolmuş seferleri ile çevre yerleşim birimlerine ya da Bodrum’daki daha büyük alışveriş yerlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

 Bodrum'dan karayoluyla ulaşım mümkündür.

Muğla Yalıkavak arası yaklaşık 127 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 2 saat kadar sürmektedir.
İstanbul Yalıkavak arası yaklaşık 808 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 11 saat kadar sürmektedir.
Kocaeli Yalıkavak arası yaklaşık 716 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 9 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
İzmir Yalıkavak arası yaklaşık 266 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 15 dakika kadar sürmektedir.
Ankara Yalıkavak arası yaklaşık 731 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 10 saat kadar sürmektedir.
Bursa Yalıkavak arası yaklaşık 573 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 7 saat 20 dakika kadar sürmektedir.

Bodrum yarımadası haritası

 Nerede Kalırım ?

YALIKAVAK'TA KONAKLAMA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder