17 Mayıs 2013 Cuma

Çeşme

İZMİR - ÇEŞME HAKKINDA

Çeşme adını aldığı meşhur tarihi çeşmeleri, şifalı sıcak suları ve çamurları, geçmişi gözler önüne seren tarihi eserleri ile şirin bir İzmir ilçesidir.

Çeşme, İzmir iline bağlıdır ve Türkiye'nin en batı ucunda yer alır. Doğusunda Urla, batısında Ege Denizi, kuzeyinde Karaburun ile komşudur. Yunan adası Sakız, Çeşme'nin hemen karşısında yer alır ve Çeşme'ye sadece 8 mil uzaklıktadır.

Çeşme'nin toplam nüfusu 27796 olsa da yaz aylarında bu sayı katlanarak artıyor tabi. Çeşme kış mevsiminde ise av tutkunlarına kucak açıyor.
 
Çeşme'de Akdeniz iklimi yaşanır. Marttan kasıma kadar süren yaz mevsiminde sıcak, yağışsız ve bol güneşli günler, kasım - mart ayları arasındaki kısa kış mevsiminde ise serin ve yağmurlu günler yaşanır Çeşme'de.
 
Çeşme'de görülüp gezilecek o kadar çok yer var ki, tatil süreniz size yetmeyebilir. Birbirinden güzel yüzülesi yaklaşık 20 plaja sahip bu beldede uygun fiyatlara tatil için İzmir Çeşme Otelleri sayfasını ziyaret edin.
 
Buz gibi akan, Anadolu kültürünü mimarisiyle ortaya koyan çeşmeleri de meşhur Çeşme'nin. Soğuk soğuk akan çeşmelerinin yanında termal kaynaklar açısından oldukça zengindir Çeşme. Termal suları tuzlu termal özelliğine sahiptir ve romatizmal ve ağrılı kas eklem rahatsızlıklarını, kalp-dolaşım sistemi hastalıklarını ve cilt hastalıklarını tedavi edici etkisi çok yüksektir. Bir de şifalı iki tip çamur var Çeşme'de. İlki termal bölgelerde elde edilen şifalı toprak, diğeri termal suyun aktığı bölgede oluşan bataklık çamurdur.
 
Çeşme'de yapılacak o kadar çok spor aktivitesi var ki dalış, yatçılık, kamp - karavan, rüzgar sörfü, uçurtma sörfü ve avcılık bunlardan birkaçı. Muhakkak birini denemelisiniz. Tarihi İon Medeniyeti'ne dayanan Çeşme'nin sizleri o günlere götürecek tarihi güzellikleri de saymakla bitmez. Çeşme Kalesi ve müzesi, kervansaray, çeşmeler, türbeler, camiler, Çeşmeköy ve Ildırı Çeşme'nin tarihi güzelliklerinin en önemlileridir.
 
Çeşme'ye gittiğinizde Çeşme zeytinini ve Çeşme üzümlerinden yapılmış şarabı denemeden, ada turlarına ve mini bir mavi yolculuğa çıkmadan, schengen vizeli pasaportunuz yanınızdaysa Çeşme'den Sakız'a geçmeden, Çeşme Kalesi'ni gezmeden, Çeşme Kaplıcaları'nda kalmadan, birbirinden güzel plajlarında yüzmeden, kumru, boyoz, sakızlı dondurma yemeden Çeşme'den dönmek olmaz.
 
Çeşme geceleri de çok canlıdır. TV programlarına gece hayatı ve eğlenceleri ile konu olan Çeşme plajlarında organize edilen DJ ve sanatçıların yaptığı programlar, yaz boyu verilen konserler, plaj voleybolu turnuvalarıyla sizleri beklemekte...
 
 
ÇEŞME'DE KONAKLAMA
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder