31 Mayıs 2013 Cuma

Göcek

GÖCEK HAKKINDA

Türkiye'nin güney batısında yer alan Göcek, Muğla ilinin, Fethiye ilçesine bağlıdır. Göceğin yaklaşık yüz ölçümü 42 km² 'dir ve 10,5 km² 'lik ormanlık alana sahiptir. Turizm yönünden 1980 yılından sonra keşfedilmiş ve dünyaca ünlü bir tatil merkezi olmuştur. Özellikle coğrafi yapısı, sakin bir liman oluşu sebebiyle en küçük teknelerden mega yatlara kadar her boy tekne için zevkli bir mavi yolculuk sağlamaktadır.

Göcek Türkiye'deki en göz alıcı yatçılık merkezi ve marina beldelerinden birisidir.



Antik Skopea olarak adlandırılan körfezdeki 12 adaları cevreleyen çam ormanları ile kaplı dağlarla çevrilmiş Belde, Ege kıyısında Dalyan ve Fethiye arasındadır.

Göcek çevresindeki onlarca doğa harikası koyları gezen yatlara ev sahipliği yapan, 2500 tekne barındırma kapasitesine sahip 6 adet Marina vardır.

Bodrum'dan Fethiye'ye kadar olan alanda yapılan yatçılık turizmine ismini veren Mavi Yolculuğun (Blue Voyage) başlangıç noktası olan Göcek, doğal plajları, çevre adaları, bir zamanlar Cleopatra'nın yaşadığı rivayet edilen Cleopatra Hamamı olarak da bilinen Manastır Koyu'na ev sahipliği yaptığı gibi çevredeki Dalyan, Ölüdeniz ve Sarıgerme beldelerine yakınlığı ile de önem taşımaktadır.

Dalaman Uluslararası Havalimanı'na 20 dakika mesafede olan Göcek yılda yaklaşık 300 gün süren yaz sezonu ve kışları 15 C°, yazları 35 C° sıcaklık dereceleri ile ideal bir yerleşim merkezidir.

Göcek'te Alışveriş

Göcek'in ne arasanız bulabileceğiniz oldukça geniş çarşısı vardır. Migros, Diesa, Carrefour, Tansaş, Bim gibi zincir mağazalar da Göcek'te yoğunluktadır. Sevdiklerinize çeşitli hediyeler götürmenizi mümkün kılan çeşitli hediyelik eşya dükkanları, halıcılar, butikler ve kuyumcular sıra sıra. Çakmaklıklar, free-baglar, küçük güderi cüzdanlar çok şık ve özelliklidir. Bunları büyük kentlerde bu şekilde bulamayabilirsiniz. Gümüş takılara, deri bilekliklere ve uğurlu taşlara merakınız varsa, bu tezgahların önünden ayrılmanız zor. Göcek`te büyük, küçük birçok market, marinalara çok yakın, mavi yolculuk alışverişinizi teknenize kadar ulaştırıyorlar.

Ulaşım

Hava, deniz ve kara yolları ile ulaşım sağlanmaktadır. Göcek, Dalaman havalimanına sadece 21 km uzaklıkta olduğundan hava yolu ile ulaşım daha çok tercih ediliyor. Göcek'e karayolu kullanarak gelmek isteyenler için hemen hemen bütün büyük otobüs firmaları bölgeye sefer yapıyor. Yaz sezonunda bu firmaların sayısı da ve seferlerin sıklığı artıyor. Antalya-Fethiye arasında saat başı otobüs var, İstanbul-Göcek arası 800 kilometre kadar, bu yolda yaz aylarında gece seyahat etmek daha rahat oluyor. İzmir'den Fethiye'ye çok sık otobüs seferi düzenleniyor. Üstelik bu istikametten denizyoluyla gelmek de mümkün. Göcek'e karayolundan gelenlerin, özellikle ilçeye 40-50 kilometre kala doğal güzelliklerden gözleri kamaşıyor. Dik uzanan dağlar ve Akdeniz'in tipik bitki örtüsü dikkat çekiyor. Türk Denizcilik İşletmeleri'nin Akdeniz Turları ile de Fethiye'ye ulaşabilirsiniz. Ayrıca yaz sezonu boyunca Fethiye-Rodos arasında çalışan deniz otobüsleri mevcut.

Göcek'e Uzaklıklar

Dalaman: 19 km   -   Fethiye:  28 km    -   Marmaris: 103 km    -   Muğla:     107 km
Antalya: 210 km   -   Bodrum:215 km   -   İzmir:        330 km    -   İstanbul: 850 km

 Göcek haritası

Nerede Kalırım ?   

GÖCEK'TE KONAKLAMA ve Online Rezervasyon için bakınız:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder