19 Mayıs 2013 Pazar

Kemer


ANTALYA - KEMER HAKKINDA


Batı Toros Dağları`nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Kemer ilçesi, Türkiye`nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Bugün Kemer`in bulunduğu yerde, 1910`lu yıllarda Eski Köy adı ile bilinen ve dağlardan gelen seller sonucu göl ve bataklıklardan oluşan bir yerleşim yeri vardı. Eski Köy halkı, kendilerini bu sellerden korumak için, dağların eteklerinde 23 kilometre uzunluğunda bir taş duvar ördüler. Sonraları, bu duvar nedeniyle köylerine Kemer diyeceklerdir.

1960`lı yıllara kadar karayolu olmadığı için, ulaşımı sadece deniz yolundan sağlanan Kemer, 1980 sonrasında uygulanan Güney Antalya Turizm Projesi kapsamında yol ve diğer altyapı değerlerine kavuşarak hızla gelişmiş ve bugün Türkiye`nin en gözde turizm merkezlerinden birine dönüşmüştür. Kemer ilçesi ile Kiriş, Tekirova, Çayova, Aslanbucak, Kuzdere, Beycik, Çamyuva, Göynük, Beldibi, Çıralı gibi yerleşim yerleri, antalya turizminden son derece önemli bir yer tutar.

Kemer’ in başta gelen çekiciliklerinden birisi doğal güzelliğidir. Deniz, orman ve dağlar bir noktada birleşmektedir. Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanmasıve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir. Beldibi mevkiinden başlayarak Tekirova’ ya kadar olan tüm kıyı tamamen doğal plajdır. Girintili çıkıntılı kıyılarında birçok koy ve küçük doğal limanlar bulunur. Kemer merkezinde bulunan plajlar Belediye plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı Plajı`dır. Antik kentin hala ayakta durduğu ve milli park olan Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girmek mümkündür. Konaklama tesislerinin havuz ve plajlarından da ücret karşılığı yararlanmak mümkündür. Kemer’den yakınında bulunan Olympos ve Phaselis antik kentlerine ulaşmak mümkündür. Son yıllarda Söğüt Cuması, Altınkaya, Dereköy gibi yüksek yerlere safari turları da oldukça ilgi çekmektedir.

Ayrıca yöredeki diğer çekiciliklerde mağaralardır. Bu mağaralar : Beldibi mağarası Antalya’nın 27 km güney batısında denizin kıyısındadır. Tarih öncesi kalıntılar da bulunmaktadır. Bir diğer görülmeye değer mağara ise Molla deliği olup. Kemer‘ in batısında yükselen Tahtalı Dağı’nın doğu yamacında yer alır. Bu mağaraya ancak Kemer – Kumluca karayolu üzerinde bulunan Aşağı Kuzdere veya Tekirova köylerinden yaya olarak ulaşmak mümkündür. Her iki köyden de 3 – 4 saat yürümek gerekir.

Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km`lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)`in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Kemer Bölgesi turistik dönem boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Phaselis Sanat Etkinlikleri, Kemer Off-Shore Yarışları, Dünya Ralli Şampiyonası Türkiye ayağı (WRC Rally of Turkey), Kemer Karnavalı gibi değişik etkinlikler sezon boyunca düzenlenmekte ve bölgenin sosyal ve turistik hayatına büyük katkılarda bulunmaktadır.

Kemer çevresinde mutlaka görülmesi gereken yerleri şöyledir: Idryos, Phaselis Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Chimera (Yanar taş), Adrasan, Üç Adalar, Göynük Kanyonu, İkiz Kayalar, Ekopark, Ulupınar ve Selçuklu Av Köşkü`dür

Kemer'de Neler Yapılır?

Tekirova merkeze 2 km. mesafede bulunan antik kent Phaselis; M.Ö 690 yılında kurulmuş bölgenin önemli liman şehirlerinden biridir. Tarihin kalıntılarını günümüzde yaşatan Phaselis Antik Kenti tatilciler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Bir diğer tarihi ve doğa hazinesi olan; Milli parklar sınıfında bulunan Olympos Beydağları Milli Parkı; Sarısu'dan Gelidonya Burnuna kadar sahile paralel uzanan yeşillikler içinde antik bir kenttir. Bölgenin ayrıca sit alanında olmasından dolayı herhangi bir yapılaşma yapılmamıştır.


Gece Hayatı ve Eğlence


Gece hayatını seven misafirlerimiz Kemer merkezde kendilerine birçok alternatif bulabilirler. Bölgede bulunan birçok gece kulübü ve canlı müzik performanslarını misafirleriyle buluşturan işletmeler Kemer turizminin eğlence lokomotifi durumundadır.


Nasıl Gidilir?


Havalimanına Olan Uzaklık: 65 km. (Antalya) 

İstanbul'a Olan Uzaklık: 758 km (karayolu) 
İzmir'e Olan Uzaklık: 500 km. (karayolu) 
Ankara'ya Olan Uzaklık: 571 km. (karayolu) 





Tüm Kemer Otelleri, Oda Bilgileri ve Online Rezervasyon için bakınız:
 veya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder