31 Mayıs 2013 Cuma

İçmeler

MARMARİS - İÇMELER HAKKINDA


İçmeler Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı bir beldedir. Marmaris Körfezi içinde yer alır. Nüfusu 9.604`tür. Adı meşhur ve şifalı içme suyundan gelmektedir. Suyunun en önemli özelliği sindirim sitemine iyi gelmesidir. Oldukça düzenli ve çekici sahil şeridi eğlence ve alışveriş merkeziyle dikkat çeker. Sahip olduğu doğal güzellikler yanında, İçmeler size irili-ufaklı çok sayıda konaklama tesisi seçeneği sunar. Yeşilin ve mavinin koynunda gündüz güneşin, kumun ve denizin tadını doyasıya çıkarabilir, gece ise dünya mutfaklarından leziz tatları deneyebileceğiniz restoranlarda müzik ve mum ışığı eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, ardından gönlünüzce eğlenebileceğiniz gecelere kendinizi bırakabilir, animasyon gösterileriyle gecenizi renklendirebilirsiniz.


İçmeleri ortasından bölen dere ıslah edilmiş haliyle beldeye ayrı bir canlılık kazandırır. Dere boyunca dolaşırken iki yakasını süsleyen hediyelik eşya ve elişi sergilerinden alışveriş yapmanın keyfini yaşamak gerekir. İçmeler, büyük, temiz ve kullanışlı 6 km.lik sahil bandına sahiptir. Harika kumsalı ile İçmeler Mavi Bayrak ödüllüdür. Plaj boyunca devam eden yaya yolu, sahil önündeki tesislerin canlı görünümü ile turistler için de gece gündüz vazgeçilmez bir gezi ve yürüyüş yolu haline gelmiştir.



Marmaris körfezinin batı ucundaki eşsiz koyda yer alan belde elit bir tatil için vazgeçilmez turizm merkezidir. Sırtını dağlardan inen çam ormanlarına yaslamış olan İÇMELER adını çok sayıdaki su kaynağından alır. Suyunun en önemli özelliği sindirim sitemine iyi gelmesidir. Oldukça düzenli ve çekici sahil şeridi, tüm koy boyunca uzanan plajı, nezih konaklama tesisleri, restaurant, bar, eğlence ve alışveriş merkeziyle dikkat çeker.



Modern ve geleneksel yapının buluştuğu koyda eski yerleşim, sahil şeridinin hemen arkasında KÖYİÇİ (İçmeler Köyü) denen yerde tüm otantikliğiyle siz misafirlerini bekler. Köy içinden devam edilirse, yürüyüş mesafesinde karşınıza çıkacak kanyon sizi başka bir dünyaya sürükler. Dağların buluştuğu yere gömülmüş kanyonu ve çevresini gezmek, doğa tutkunları için ayrı bir macera olacaktır.



Botanik bahçe şeklinde düzenlenmiş İçmeler Parkı, belde girişinde hemen dikkati çeker. Ziyaretçilerine bar - restaurant ve kafeterya hizmeti de verecek şekilde düzenlenmiş park, otelinize bir adımlık mesafede doğayı tekrar tekrar ayağınıza serer.


İçmeleri ortasından bölen dere ıslah edilmiş haliyle beldeye ayrı bir canlılık kazandırır. Dere boyunca dolaşırken iki yakasını süsleyen hediyelik eşya ve elişi sergilerinden alışveriş yapmanın keyfini yaşamak gerekir.                                                 

Tarihçe :

    İçmeler’in, tarihçilere göre Batı Anadolu medeniyetlerinden olan Karyalılar tarafından kurulduğu düşünülmektedir. M.Ö. 3400 yıllarında bölgeye hakim olan Karyalılar’ın ardından medeniyetin beşiği kabul edilen bu bölgeye birçok kavim hakim olmuştur. Eolyalılar, İyonlar, Dorlar, Lidyalılar, Persler’ den sonra Makedonya kralı Büyük İskender tarafından istila edilmiştir. Daha sonra Romalıların idaresine geçenbölge uzunca bir süre Bizans idaresinde kalmış ve Rodos’lu memurlarca idare edilmişlerdir. 1280 – 1290 yılları arasında Türk egemenliğine geçen bu bölgede sıklıkla tarihi kalıntılara rastlanmaktadır.
                                               
    Yemyeşil bir doğaya sahip olan İçmeler, Akdeniz ve Ege’den oluşan mükemmel bir kokteyl gibidir. Çepeçevre çam ormanları ile kaplı dağlar tarafından gizlenmiş bir cenneti andırır. Uzun ve temiz sahili, kristal temizliğinde denizi uluslar arası Mavi Bayrak ödülünü defalarca kazanmasını sağlamıştır. Düzenli yerleşimi ve tamamlanmış altyapısıyla örnek bir turizm kentidir.
    
    İçmeler’in önemli bir özelliği de ismini aldığı içme suyudur. İçmeler koyunun sağ köşesinde sahile yakın bulunan bu kaynak suyu klorür ve sülfat anyonu ile sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum katyonlarınca fazlasıyla zengin bir sudur. Litresinde 140 gr.dan fazla erimiş madde olduğundan içimi zordur. İç hastalıklara iyi geldiği belirlenen sudan iki bardak içilince derhal müshil tesiri gösterir.Köyün Gölenye adı 1963 yılında Muğla Valisi Şerif Tüten tarafından İçmeler olarak değiştirilmiştir.

Konum :

Ege denizi ve Akdeniz’in tam kesişme noktasında bulunan İçmeler kasabası, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Marmaris ilçesine bağlıdır. Türkiye’nin güneybatısında yer alan Marmaris körfezindeki harika bir koydadır. Avrupa ve Asya’nın yol ayrımında bulunan bu cennet belde, denizcilerin tabiri ile dünyadaki konumu itibarıyla 36 48’ 30’’ Kuzey enlemi ve 028 14’ 00’’ Doğu boylamı pozisyonunda yer alır.

Marmaris - İçmeler haritası

 Nerede Kalırım ?  

İÇMELER'DE KONAKLAMA ve Online Rezervasyon için bakınız:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder