27 Mayıs 2013 Pazartesi

Okurcalar

ALANYA - OKURCALAR HAKKINDA


Okurcalar kasabası Alanya`ya 30 Antalya` 110 kilometre mesafede, Akdeniz`e nazır bir yerleşim birimidir. Yaklaşık olarak 10 bin nüfüsa sahip kasabanın nüfüsü yaz aylarında 20 binin üzerine çıkmaktadır.
 
Okurcalar Alanya ilçesine bağlı bir turizm bölgesidir. Alanya, Antalya iline bağlı ilçedir. Antalya`ya 135 km. uzaklıktadır.


Tarihi

Çok eski bir tarihe sahip olan belde de ilk yerleşimin M.Ö. 3000 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir. Tarih boyunca birçok toplum burayı yerleşim alanı kullandığı gibi birçok denizcinin ve kervanın konakladığı yer olmuştur.
Okurcalar'a gittiğinizde Alanya'daki Kızıl Kuleyi de ziyaret edebilirsiniz. Sultan Alaadin Keykubat tarafından 5 yıllık kuşatma ile Alanya ele geçirilmiş ve Alanya tersanelerin korunması için Kızıl Kulenin inşa emrini vermiştir. 1226 yılında tamamlanan, sekizgen, 33 metre yüksekliğinde ve 29 metre çapında olan kule 5 katlıdır. Her bir duvarı 12.5 metre genişliğindedir. Kulenin Kızıl Kule olarak adlandırılması, inşaatı sırasında belli bir yükseklikten sonra taş blokların yukarıya taşınmasında zorluk çekilmesi ve üst kısmının pişmiş kırmızı tuğlalar ile yapılmış olmasından kaynaklanmaktadır. Kule duvarlarında ise antik çağlardan kalma mermer blokları görebilirsiniz. Kulenin en alt katında Selçuklulardan kalma silahlar, bir çok eserler, el işi, tarihi koleksiyonlar olmak üzere eskiye dair bir çok görsel öğe sergilenmektedir.

Askerler kulenin savunmasını yapabilmek için, kulenin hemen her tarafında bulunan pencerelerden düşmana karşı açık hedef olmadan kolaylıkla ateş edebiliyorlardı. Düşman vurulmadan kaleye yaklaşırsa bu pencerelerden düşmana kaynar su gibi zarar verici maddeler üzerlerine dökülerek etkisiz hale getiriliyorlardı.



Nasıl Giderim ?
   
 Antalya, Alanya ve Manavgat terminallerinden Okurcalar`a ulaşım mümkündür.

Okurcalar haritası

Nerede Kalırım ?  

 OKURCALAR'DA KONAKLAMA ve Online Rezervasyon için bakınız:



1 yorum: