19 Mayıs 2013 Pazar

Belek


BELEK HAKKINDA



1984 yılında keşfedilen ve Belek Turizm Merkezi adı verilen Belek Bölgesi; Antalya''nın 30 km. doğusunda yer almaktadır. Konumu itibariyle havalimanına ve Antalya merkeze en yakın bölgelerden biridir. Planlı bir şekilde yapılanan turizm bölgesi özellikle lüks tesisleri sayesinde kısa sürede yüksek bir popülariteye sahip olmuştur. Bölgenin özellikle çam ağaçlarıyla kaplı bitki örtüsü, doğal kum kumsalları lüks tesisler dışında ön plana çıkmasında büyük bir rol oynamıştır.

Akarsular, alüvyonlarını taşımaya devam ettikçe, zaman içersinde, denize doğru ilerleme sebebiyle, bu kum tepeleri ovaların içersinde kalarak kıyıdan uzaklaşmıştır. Dolma işleminin en son döneminde ise, akarsuların taşıdıkları çok miktardaki alüvyonlar nedeniyle kıyı boyunca kumdan ve çakıllardan oluşan uzun sırtlar ve kordonlar ortaya çıkmıştır. Bu nedenle engellenen ve geçit bulamayan akarsular denize ulaşmadan önce doğuya doğru bir yay çizer ve bu sırtların etrafını dolanarak denize dökülürler.

Yörenin kuzeyinde Gebiz yerleşimi yakınında Uçansu Şelaleleriyle ile Serik İlçesi’nin, Akbaş Köyü yakınlarında, sarkıt ve dikitleri ile fantastik güzelliklere sahip Zeytintaşı Mağarası bulunmaktadır. Belek bölgesindeki sahil kordonunun arkasında turistik tesisleri, alışveriş merkezleri ve her türlü turistik aktiviteleriyle Kadriye yerleşimi bulunmaktadır. Sahil şeridinin arkasında bulunan sık çam ormanları ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bugün Kemerağzı, Belek ve Serik kıyılarında, en modern turistik konaklama tesisleri bulunmaktadır. Dünya standartlarındaki bu turistik tesislerin tanıtım ve pazarlaması kendi bünyelerinde oluşturdukları BETÜYAB isimli kuruluş tarafından yapılmaktadır. Ayrıca yörede dünya standartlarında 19 delikli, 6 adet Golf klubü ve oteli mevcuttur.


Belek'te Nerelere Gidilir?

Tarihi açıdan en önemli bölge Aspendos Antik Tiyatrosudur. Günümüzde de aktif olarak kullanılan antik tiyatro 15.000 kişiye ev sahipliği yapabilecek kapasitededir. Birçok tesisin bünyesinde birbirinden güzel ve kaliteli spa merkezleri, profesyonel futbol sahaları, kongre merkezleri gibi birçok aktivite olanakları mevcuttur. Yazları tatilcilerin, kışları ise toplantı grupları ve spor kulüplerine ev sahipliği yapmaktadır. 

Antalya'ya 30 km mesafede yer alan Belek, lüks otel ve tatil köyleri, uluslararası statüdeki spor sahaları ile ülkemizin önde gelen tatil beldelerinden biri. Doğal güzellikleri ve çevresindeki tarihi yapıları ile de gezilecek pek çok yeri var.
Belek'te gezilecek yerler neresi, nereler görülmeli diye merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız listeye bir göz atın...

Belek, dünyanın sayılı antik yapılarından biri olan Aspendos Tiyatrosu'na yakın konumda yer alıyor. Eğer tatilinizi Belek'te yapıyorsanız dünyada bir eşi daha bulunmayan bu muhteşem yapıyı mutlaka gezin. Aynı zamanda Aspendos Antik Kenti de gezilecek yerler listenizde üst sıralarda olsun.

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Perge Antik Kenti de Belek'e yakın konumda olan ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Dünya Miras Listesi'ne önerilen ve Helenistik dönemden kalan Perge Antik Kenti'ne hayran kalacaksınız.

Perge Antik Kenti ve Aspendos'a yakın mesafede bulunan Kurşunlu Şelalesi, Belek geziniz sırasındaki doğa harikası uğrak noktalarınızdan biri olabilir. Muhteşem bir güzelliğe sahip olan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Kurşunlu Şelalesi'ni görmeden tatilinizi noktalamayın.

Belek'te gezmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer mekan da 2004 yılında bölgede açılan Dinler Bahçesi. Ortak bir avluya açılan cami, sinagog ve kiliseden oluşan bu Hoşgörü Bahçesi, kardeşliği yansıtan dinler buluşmasını sembolize eder. Bir turizm beldesinde açılan ilk ibadet merkezi olan bu yerde her din kendi bayram ve ayinlerini istedikleri gibi gerçekleştirebilmektedir.

Aspendos:

Aspendos genellikle Antalya ile birlikte anılmaktadır . Ancak Aspendos Belek bölgesine oldukça yakın olduğu için görmeden geçmemeniz  gereken yerler arasındadır.

Aspendos 2. yüzyılın sonlarına doğru mimar zenon tarafından yapılmıştır. Antik tiyatronun akustiği hala çözülememiş sırlar arasında yere almaktadır. 20 bin kişilik kapasiteye sahip olan bu yapı geçirmiş olduğu bir çok depreme rağmen hala ayakta kalmıştır.

Perge:

Eğer Belek’te ilk olarak Aspendos’a ziyarette bulunursanız, Perge size oldukça küçük görünecektir. Kuleleriylede tatil ziyaretçilerinin ilgi odağı olmuştur.

Kurşunlu Şelalesi:

Çevresi ağaçlarla kaplı şelale , yeşil doğası, beyaz köpükleri, kuşların ve tabiatın sesi işte burası Kurşunlu Şelalesi. Burada piknik yapabilir, balık yiyebilir ve gizli olan mağaralarda ufak bir doğa ziyaretine çıkabilirsiniz.

Gece Hayatı ve Eğlence

Türkiye nin en büyük golf merkezlerine ev sahipliği yapan Belek; hem golf eğitimlerine hem de son yıllarda yapılan büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede gece hayatı tesislerin hazırladığı kaliteli gece şovları ve animasyonlarla sağlanmaktadır.

Nasıl Gidilir?

Antalya otobüs terminalinden düzenli olarak serik arabaları kalkmaktadır. Belek` e kadar o otobüslerle gidebilirsiniz.

Havalimanına Olan Uzaklık: 65 km. (Antalya) 
İstanbul''a Olan Uzaklık: 772 km. (karayolu) 
İzmir''e Olan Uzaklık: 531 km. (karayolu) 
Ankara''ya Olan Uzaklık: 495 km. (karayolu) 


Tüm Belek Otelleri, Oda Bilgileri ve Online Rezervasyon için bakınız:
 veya 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder