22 Mayıs 2013 Çarşamba

Adrasan

                                                          ADRASAN HAKKINDA

Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı ve 1996 yılında belde olmuş. Çevresi çam agaçlari ile kapli ilginç bir koya sahip. Karadan denize ters rüzgarlar alıyor ve bu yüzden rüzgar gücünün egemen olduğu geçmiş yıllarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarına tasimislar. Adrasan ismi Rumca'dan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuş köy olarak da taniniyor. Sırtını Beydağları'na dayamış olan koyun zemini kum ve denizi sıg çevresi ise karayolu olmayan birbirinden ilginç dogal güzelliklerle dolu. Su sporlarına meraklı olanlar için de, esi bulunmaz bir parkur niteliği taşıyor. Deniz suyu sicakligi yüksek ve sezonu uzun yörede, özellikle berrak ve 29 metreye yakin sualtı görüş mesafesine sahip deniz, balıkadam ve sualtı fotografçilari için yeterli şartları oluşturuyor. Adrasan'in kapali koyu, genis ve uzun bir kumsala sahip. Her yerinden denize girme imkani var. Koyun karsisindaki Musa Dagi'na bagli Elig, tepesi çökmüs bir deveyi andiran silueti ile ilgi çekiyor. Koyun başında Markiz tepesi yer alıyor. Adrasan koyunun her iki tarafindan çikilan orman içi yükseklikler, koyun ne kadar estetik oldugu konusunda fikir saglayacak güzellikler sergiliyor. Çevre gezilerine merakli olanlar için Olympos antik kenti, sönmeyen atesiyle mitolojik dagdaki Yanartas, en yakin gezi yerleri. Çirali, Kas, Demre, Myra, Patara, Xantos, Phaselis ve Antalya ise diger ugrak yerleriniz olabilir.


 Hep deriz ya; doğal güzelliği bozulmamış, beton bloklar ve trafik olmayan ağaçlar ve yeşillikler arasında deniz kenarında bir yer! İşte Adrasan tam öyle bir yer. 

Adrasan'ı görenler mutlaka müptelası oluyor, artık başka bir yere gitmiyor bütün tatillerini orda geçiriyor o da yetmiyor emeklilik hayalleri için küçük bir toprak alayım hayali bile kuruyor buraya gelenler.

Bir tarafı mis kokulu yeşil çam ağaçları kaplı dağlar ile çevrilmiş diğer tarafında tertemiz masmavi denizi ile sizleri büyüleyecek bir doğal cennet. 2,5km kumsal sahilinde denize girmeye doyamayacaksınız.

Adrasan denizi, güneşi, yeşillikleri ve tarihi ile her kesimden meraklı turisti kendisine çekiyor. Adrasan'da lüks oteller yok. Genellikle yerlisi olan aileler tarafından işletilmekte olan otelleri, pansiyonları ve bungalov evleri ile ister ailenizle birlikte ister arkadaşlarınızla tatil yapabileceğiniz bir sımsıcak bir ilgi göreceğiniz bir beldedir.  Adrasan'da doğa meraklıları için  herşey var. Yeni dostluklar edinmmek, balık avlamak, dalış yapmak, yürüyüş yapmak, tekne turlarına katılmak, çevresindeki tarihi yerleri görmek ya da huzurla dinlenerek geçirebileceğiniz dingin zamanlar.

Adrasan, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı ve 1996 yılında belde olmuş. Çevresi çam ağaçları ile kaplı ilginç bir koya sahip. Karadan denize ters rüzgarlar alıyor ve bu yüzden rüzgar gücünün egemen olduğu geçmiş yıllarda yelkenliler bu koya giremeyip medeniyet izlerini Olympos, Phaselis, Antalya limanlarına taşımışlar. Adrasan ismi Rumca'dan geliyor ve belde yeni adıyla Çavuş köy olarak da tanınıyor.

Tarifi zor bir atmosfer ayrılmak istemeyeceğiniz bir ortam. Gerçek dinlenmenin tam adresi Adrasan. Antalya, zaten turistlerin olmuş, bir kalabalık, bir sıcak, bir telaş kent içinde yoğrulurken Adrasan Antalya'nın 100 km uzağında huzur, sakinlik, vaat ediyor.

Nasıl Gidilir?

Adrasan'ın Antalya'ya uzaklığı 95 km. Yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz.



Adrasan haritası

Özel arabanızla geliyorsanız Antalya'dan Kemer istikametine gidiyorsunuz, Kemerden sonra Tekirova'yı geçtikten sonra yolun solunda olan 1. tabela olan Olympos, Adrasan tabelasını göreceksiniz buraya sapmadan devam edin 2. sapakta Adrasan tabelası göreceksiniz bu sapaktan yeni açılan yolla Adrasan'a deniz yönüne uzanan 8 km'lik asfalt bir yolla rahat bir şekilde ulaşacaksınız.  Bu yoldan Adrasan girişine geliyorsunuz sağa doğru saparak devam ettiğinizde Çavusköy meydanına geliyorsunuz, Jandarma merkezinden sola sahile inen yola dönüp yaklaşık 3,5 km devam ettikten sonra denize ulaşıyorsunuz

Otobüs ile geliyorsanız Antalya otogarında indiğinizde hemen yandaki binada ilçeler terminalinde her yarım saatte bir Kumluca ilçesi servisleri kalkıyor binip Adrasan yolu (yeni yol) ayrımında inmeniz yeterli. Üst anayoldan Adrasan servis araçlarına binebilirsiniz veya otel aracımız tarafından küçük bir ücret karşılığı size özel bir servisle rahat bir şekilde otelimize ulaşabilirsiniz.


Nerede Kalırım ?

ADRASAN'DA KONAKLAMA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder