31 Mayıs 2013 Cuma

Gümbet

GÜMBET HAKKINDA

Son zamanlarda başlıbaşına bir yerleşim bölgesi haline gelen Gümbet, Bodrum'un yalnızca 2 Km. Güneyindedir. Adını sayısız beyaz kubbeli yağmur sarnıçlarından alan Gümbet, yarımadanın en uzun ve ünlü kumsallarından biridir. Kıyısı sığdır ve deniz sahilden yavaş yavaş derinleşir.

 En sıcak günlerde bile, koyun boğazından içeriye doğru serin bir esinti oluşur. Burası, ufak kiralık sandalları, su kayağı, sölf ve geniş kumsaldan başlayan paraksi gibi su sporlarıyla ünlü bir spor merkezidir.

Gümbet'in popülaritesi, burada oldukça ünlü bir gece yaşamının doğmasına neden olmuştur. Gümbet sokakları, gün doğumuna kadar, barlardan ve yol kenarlarındaki kahvelerden gelen müzik seslerinin titreşimleriyle dolar.

Hızlı ve eğlenceli yaşamı, hem ülkemizden hem yurtdışından gece hayatı meraklılarını cezbeder.

Gümbet, yabancı turistlerce en çok rağbet gören beldemizdir. Aynı zamanda en rahat ettikleri yerlerdendir, Bodrum yarımadasında.

Süslü rengârenk çarşısının, barlar sokağının yapay bir havası vardır. Kendinizi bir film setinde gibi hissedebilirsiniz. Gençler ve orta yaşın altındaki turistler için cennettir Gümbet. Eğlence ve gece yaşamı sokaklara taşar, sabaha kadar devam eder. Ülkelerindeki yaşamı burada da sürdürürler. Türkçe bir tabelaya zor rastlanır Gümbet'te.

Her ne kadar Bodrum'un resmi bir parçası olarak geçse de Gümbet zaman içerisinde özel karakterini, cazibesini kazanmış bir beldedir. Yarımadanın en çok tercih edilen otelleri ve pansiyonları buradadır. Uzun kumsalıyla ilgi çekmesinin yanısıra deniz, güneş, kum kombinasyonu da şüphesiz Gümbet'in popüler olmasında etkendir.

Eğlence hayatı canlı gece hayatının çeşitliliğinde bir çoğunda ses izolasyonu olan bar, disco ve publarda yaşanır.

Gümbet tatil için farklı bir seçenek de sunar: Su sporları. Parasailing, yelken, su kayağı, rüzgâr sörfü gibi sporları Gümbet'te rahatlıkla yapabilirsiniz. Otellerin genellikle deniz kıyısında oluşu ve merkeze yürüme mesafesinde yer alması çocuklu aileler için de Gümbet'i cazip kılar.

 Nerededir ? Nasıl Gidilir?

Gümbet, Bodrum'un hemen yanıbaşında 3 km. mesafede güzel bir koyda yer alan ve son yıllarda özellikle yabancı turistler tarafından tercih edilen gözde bir tatil beldesidir. Gümbet'in denizi sığ ve kumsalı uzundur. Bu açıdan özellikle çocuklu aileler için ideal bir tatil yeridir.

Bodrum'a dolmuş ile 5 dk. mesafede yer alan Gümbet'in ismi beldedeki üstü beyaz damlı çok sayıda sarnıçtan gelmektedir. Bodrum-Gümbet arası çalışan dolmuşlar özellikle yaz aylarında 24 saat çalışmaktadır.

Son yıllarda oldukça gelişmiş ve çok sayıda otel, pansiyon, restoran, bar ve diskoları ile kendine has bir tatil beldesi konumunda olan Gümbet, aynı zamanda Bodrum yarımadasının önemli su sporları merkezlerindendir. İnceburun ve Adaburun arasındaki koyda yer alan Gümbet, bu açıdan su sporları için çok elverişli bir konumdadır. Bodrum yarımadasının en popüler su sporları merkezleri de Gümbet'te bulunmaktadır.

Gümbet, Bodrum şehir merkezine çok yakın olması ve plajının güzelliği sebebiyle son yıllarda çok hızlı bir büyüme kaydetmiştir.

Gümbet, aynı zamanda hareketli gece hayatıyla da özellikle son yıllarda Bodrum'um gece hayatına bir alternatif olmuştur. Akşamları Gümbet sahilinde ve sokaklarında her türlü eğlence imkanını sunan bar, disko, gece kulübü ve restoranlar Gümbet tatilcilerine müzik ve eğlencenin her türünü sunmaktadır.

 Gümbet haritası

 Nerede Kalırım ?   

Tüm Gümbet Otelleri, Oda Bilgileri ve Online Rezervasyon için bakınız:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder