ALANYA HAKKINDA
Alanya, geniş plajları, tarihi eserleri, modern otel ve motellerin sayısız balık lokantaları, kafe ve barlarıyla mükemmel bir tatil merkezidir. Gelenleri ilk karşılayan, Alanya Yarımadası'nın üzerinde bir taç gibi kurulmuş olan ve 13. yüzyıldan kalma şahane Selçuklu Kalesidir. Etkileyici kalenin yanı sıra eşi benzeri olmayan tersanesi ve anıtsal güzellikteki sekizgen Kızıl Kule görülmeye değerdir. Limanı çevreleyen kafeler ve barlar akşam saatlerinde liman yolu boyunca el sanatları, deri, giysi, mücevherat, el çantaları ve yöreye özgü ilginç renklere bezeli su kabaklarının satıldığı butikler yer alır. Eğer mağaraları keşfetmekten hoşlanıyorsanız Damlataş Mağarası'nı gezmeniz gerekir. Mağara yakınında Etnografya Müzesi yer almaktadır. Tekneyle üç deniz mağarasına ulaşabilirsiniz: fosforlu kayalarıyla Fosforlu Mağara, korsanların kadın esirleri tuttukları Kızlar Mağarası ve Aşıklar Mağarası. Alanya'nın 15 km. doğusunda yer alan Dim Çağı Vadisi gölgelerin serinliğinde dinlenmek için ideal bir yerdir. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya tam bir güneş, deniz, kum cennetidir.
İlçe, 745 adet turistik tesis ve toplam 114.711 yatak kapasitesi ile sahip Türkiye`nin en çok turist çeken yeridir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede narenciye üretimi ve seracılık çok gelişmiş tekniklerle yapılmaktadır. Anamur ve Mersin kıyılarından sonra Türkiye`de muzun yetiştiği tek yerdir. Denizi, kumu, güneşi, kalesi, Dim Çayı, yerleşik Almanları ve Amat Bilir`i ile meşhurdur.
Alanya, Akdeniz’in en gözde sahil şehirlerinden birisidir. Kilometrelerce uzanan sahilinin hemen hemen hepsinin kum olması, tercih nedenlerinden biri olsa gerek. Kalesi, mağaraları, tarihi yerleri ile görülmesi, gezilmesi ve keyfine varılması gereken bir şehirdir. Bizanslılar döneminde, verilmiş olan “Güzel Dağ” ismine çok uygun bir şehir Alanya
Alanya, geniş plajları, tarihi eserleri, modern otel ve motellerin sayısız balık lokantaları, kafe ve barlarıyla mükemmel bir tatil merkezidir. Gelenleri ilk karşılayan, Alanya Yarımadası’nın üzerinde bir taç gibi kurulmuş olan ve 13. yüzyıldan kalma şahane Selçuklu Kalesidir. Etkileyici kalenin yanı sıra eşi benzeri olmayan tersanesi ve anıtsal güzellikteki sekizgen Kızıl Kule görülmeye değerdir. Limanı çevreleyen kafeler ve barlar akşam saatlerinde liman yolu boyunca el sanatları, deri, giysi, mücevherat, el çantaları ve yöreye özgü ilginç renklere bezeli su kabaklarının satıldığı butikler yer alır. Eğer mağaraları keşfetmekten hoşlanıyorsanız Damlataş Mağarası’nı gezmeniz gerekir. Mağara yakınında Etnografya Müzesi yer almaktadır. Tekneyle üç deniz mağarasına ulaşabilirsiniz: fosforlu kayalarıyla Fosforlu Mağara, korsanların kadın esirleri tuttukları Kızlar Mağarası ve Aşıklar Mağarası. Alanya’nın 15 km. doğusunda yer alan Dim Çağı Vadisi gölgelerin serinliğinde dinlenmek için ideal bir yerdir. Tüm sahillerinden denize girilebilen Alanya tam bir güneş, deniz, kum cennetidir.
Alanyada gezilecek yerler
Alanya Kalesi, Kaleiçi,
Damlataş Mağrası, ortalama sıcaklık 22°C ve %96 nem oranı.
Dim Mağarası, 350 metre uzunluğunda.
Dim çayı
Fosforlu Mağara
Korsanlar Mağarası
Kızıl Kule, 33 metre yüksekliğinde kırmızı tuğladan yapılmış bu güzel altıgen Selçuklu yapısı içinde bir de Etnoğrafya müzesi var.
Selçuklu Tersanesi
Ehmedek, Alanyayı En net görebileceğiniz yer.
Alanya Yaylası
Andızlı Camii
Alanya Süleymaniye Camii
Süleymaniye Camii ve Kervansaray.
Alanyanın Tarihi
Alanya bazen Kilikya bazen de Pamfilya topraklarından sayılmıştır. Daha sonra sırasıyla Hititler, Yunanlılar, Romalılar bölgeye egemen olmuşlardır. Çeşitli istilalar ve savaşlarla harap olan kent Romalılarca yeniden inşa edilir. Bizanslılar döneminde ise Alanya’ ya ”Güzel Dağ” anlamına gelen Kolonoros adı verilir. 13. yy. da Selçuklu Hükümdarlarından I. Alahaddin Keykubat kenti alarak adını Alaiye olarak değiştirir. 13. yy. ortalarında Karamanlıların eline geçen Alanya 1471 yılında Osmanlı topraklarına katılır.
Nasıl Gidilir ?
Alanya, Antalya'ya 135 km. mesafededir. Alanya-Antalya arasındaki karayolu bir çok yerleşim yeri ve turistik yerden geçer. Halk otobüsleri, Alantur, Otogar - Ulaş güzergahında 10 dakikada bir sefer yaparlar.
Karayolu : Düzenli olarak otobüs ve dolmuş seferleri yapılmaktadır.
Otogar Tel: (+90-242) 513 26 50
Havayolu: Alanya'ya en yakın havaalanı 130 km. uzaklıktaki Antalya Havaalanıdır.
Antalya Havalimanı Tel:+90- (242) 330 32 33
Demiryolu: Alanya'ya en yakın tren garı Burdur ilindedir.
Denizyolu: Alanya Limanı büyük ve yüksek tonajlı tüm gemilerin yanaşmasına müsaittir. Halen bu liman hem turistik hem de ticaret amaçlı gemilere hizmet vermektedir. Alanya-Girne (Kuzey Kıbrıs) bağlantılı turizm sezonu süresince yolcu ve turist taşımacılığı yapılmaktadır. K.K.T.C. bağlantılı en önemli gümrük kapısı bulunmaktadır.
Haritayı büyütmek için üstüne tıklayabilirsiniz
Tüm Alanya Otelleri, Oda Bilgileri ve Online Rezervasyon için bakınız:
veya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder